Adak, Akika, Şükür Kurbanı

Adak, Akika, Şükür Kurbanı - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı | Anasayfa

ADAK - AKİKA - ŞÜKÜR KURBAN

İnsan Vakfı olarak Adak,Akika ve Şükür kurbanlarınızı ülkemizde vekaletinizle islami usullere uygun kesip,yoksul kardeşlerimize dağıtıyoruz. İnsan Vakfı yıl boyu; adak, akika ve şükür kurbanlarınızı ekiplerimizce kesim ve dağıtım organizasyonlarını yapıyor,kesim sonrası vekaletinizin gerçekleştiğinde, fotoğrafları ve kesilen kurbanın videosunu sizinle paylaşıyoruz.

İhtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere vekaletinizle bir parça et,kocaman bir tebessüm ulaştırıyor,sizlerin de hayır dualarını almalarına vesile oluyoruz.

Adak Kurbanı

kurbanını Kurban Bayramı'nda kesilen kurbandan ayıran özellik de budur. Yani Kurban Bayramı'nda kesilen kurban bir dini vazifedir. Adak ise bir işin veya bir şartın yerine gelmesiyle Allah rızası için kesilen hayvandır. Adak kurbanının etinden adak sahibi ile beraber anne babası ve çocukları-torunları yiyemeyeceği gibi, zengin kişilere de yediremez. Eğer adak sahibi kendisi yemek ister veya bu sayılanlardan her hangi birisine yedirmek isterse, o adak etini tartıp rayiç bedelini fakirlere vermesi gerekmektedir.

Akika Kurbanı

Çocuğun doğumunun ilk günlerinde Allah’a bir şükran nişanesi olarak kesilen kurbandır. Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.s), torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin için birer koçu akika kurbanı olarak kestiği, Hz. Aişe tarafından rivayet edilmiştir. (Tecrid-i Sarih Tercümesi, 11. Cilt, sf: 401) Akika kurbanı çocuğun doğduğu günden bulûğ çağına kadar kesilebilirse de doğumunun yedinci günü kesilmesi uygun görülmüştür. Hanefi mezhebine göre akika kurbanı (nesike de denir) kesmek müstehaptır.

Şükür Kurbanı

Bir kimse arzu ettiği bir amaca ulaşması veya bir nimete nail olması sebebiyle şükür kurbanı kesebilir. Ancak böyle bir nimeti elde eden kişinin, adakta bulunmadığı sürece, kurban kesmesi zorunlu değildir. İnsan Vakfı olarak, adak-akika ve şükür kurbanlarınızı yıl boyunca kestirip ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere dağıtıyoruz. Kurbanlar İslami kurallara uygun olarak kesilip ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyor.

Bağış İçin;

Kuveyt Türk IBAN:

TR20 0020 5000 0936 4683 9000 01 (Havele ile işlem yaparken açıklama bölümüne Ad, Soyad ve Telefon bilgisini mutlaka yazınız.)

Yurtiçi Şükür Kurbanı
Yurtiçi Akika Kurbanı