Bahariye Mevlevihanesinde Bayramlaştık…

Bayramlaşma merasimi bayramın üçüncü günü.. - 14.08.2015

Bayramlaşma merasimi bayramın üçüncü günü ikindi namazı sonrası Bahariye Mevlevihanesi’nde yapıldı.

Üye Kuruluşları arasında yer aldığımız İnsan ve Medeniyet Hareketi bayramlaşma merasimi bayramın üçüncü günü ikindi namazı sonrası Bahariye Mevlevihanesi’nde yapıldı. Bayramlaşma merasimi ikindi namazı ile başladı. Cemaatle kılınan ikindi namazı sonrası Mevlevihane orta alanda oluşturulan halka ile misafirler bir birleri ile musafaha ederek bayramlaştılar.

Bayramlaşma merasiminde İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu üyeleri hazır bulundular. Mehmet GÜNEY, Şerafeddin KALAY bayramlaşmaya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcilerini, İMH çatısı altında bağlı kurum yöneticilerini karşılayarak bayramlarını tebrik ettiler.

Bahariye Mevlevihanesinde Bayramlaştık… - HABERLER - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı | AnasayfaBayramlaşma merasiminde kısa bir program icra edildi. Programın açılış ve selamlama konuşmasını İMH genel koordinatörü Murat İNKAYA yaptı. İNKAYA, bayramlaşmaya gelen misafirlere hoş geldiniz diyerek İMH’nin gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerden bahsederek kurum hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Üniversite kayıtlarının başlayacağı şu günlerde Üniversiteyi kazanan yakınlarımızın İMH gençlik çalışmaları ile tanıştırılmasının öneminden bahseden Murat İNKAYA, üniversiteyi kazanan öğrencilerin mutlaka Genç Hareket ile irtibata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra İnsan ve Medeniyet Hareketi Genel Başkanı İlhan YÜRÜKÇÜ kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. İlhan YÜRÜKÇÜ konuşmasında kurum olarakböyle

nezih bir mekânda ilk defa bayramlaşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. YÜRÜKÇÜ, Türkiye ve Dünya’da yaşanan sıcak gelişmeleriBahariye Mevlevihanesinde Bayramlaştık… - HABERLER - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı | Anasayfadeğerlendirerek İMH’nin Suriye, Arakan ve ülkemizde yaşanan olaylara bakış açısını ifade etti. İlhan YÜRÜKÇÜ, misafirlere bayramlaşma merasimine katılmalarından dolayı teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Son olarak Dr. Şerafeddin KALAY hoca, kürsüye gelerek dua etti.

Bayramlaşma ve yapılan kısa programın ardından misafirler Bahariye Mevlevihanesi’nde serbest ortamda hasbihal ettiler. İkram edilen gül şerbeti, çay ve dondurma eşliğinde uzun süredir birbirleri ile görüşemeyen dostlar hasret giderdiler. Çocuklar için verilen bayram hediyeleri, hanım kardeşlerimizin bir birleri ile bayramlaşmaları bayramlaşmanın güzel anekdotlarındandı.

Birlikte kılınan akşam namazı sonrası bayramlaşmaya gelen yaklaşık 800 kişilik misafir yavaş yavaş Bahariye mevelevihanesi’nden ayrıldı. Rabbimizden birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği, kalplerde bulunan kırgınlıkların tamir edildiği, fitne ve fesat ortamından beri daha nice bayramlaşma merasimleri yaşatmasını diliyoruz.