Okumaya Hasret Çocuklara

İnsan Vakfı, Viranşehir Anadolu Lisesi'ne kitap yardımı yaptı - 17.04.2016

Okumaya Hasret Çocuklara - HABERLER - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı | Anasayfa

Resimde gördüğünüz çocuklar Şanlıurfa Viranşehir Anadolu Lisesi'nin okumaya hasret çocukları.

2014 verilerine göre Türkiye’de kişi başına düşen kitap okuma sayısı yılda 7,3. Son on yıl içinde Türkiye'de yayıncılık sektörünün sürekli olarak büyüdüğü, hem üretilen kitap adedinde hem de kitap çeşidinde artma görülüyor. Ancak her ne kadar sektör büyüyüp gelişse de kitaba erişmek bazı kesimler için hala oldukça zor.

Viranşehir Anadolu Lisesi'nin okumayı seven öğrencileri de kitaba erişimi zor gruba dahil. 600 öğrencisi olan okulun duyarlı müdürü, İnsan Vakfı’ndan öğrencileri için kitap talep etti.

“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” diyen ve bunun eğitimle mümkün olacağına inanarak faaliyetlerini sürdüren İnsan Vakfı bu talebe hızla yanıt verdi.

İnsan Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ve kitapseverlerin bağışlarıyla kısa sürede 500’e yakın; 100 temel eser, dünya klasikleri, roman, hikâye, bilim ve fikir kitabı okula ulaştırıldı.

Okumayı seven çocuklarımızın yüzünü güldüren kitapları, Özlem Cizre Nuh firması da gönüllü olarak taşıdı.

Kitaplarla bayram havası esen okulda öğrenci ve öğretmenlerin yaptığı ilk iş, birer kitap kapıp okul bahçesinde okumaya çıkmak oldu.

İnsan Vakfı hayırseverlerin destekleriyle okumaya hasret çocuklarımıza kitap ulaştırmaya devam edecek…

İlişkili Fotoğraflar

Adet x 50 TL