Sri Lankalı Kardeşlerimize Su Kuyusu

İnsan Vakfı Sri Lanka'da Su Kuyusu Açtı - 25.10.2016

Sri Lankalı Kardeşlerimize Su Kuyusu - HABERLER - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı | Anasayfa

Sri Lanka... Hindistan'ın 31 km güneyinde, Hint Okyanusu'nda bulunan bir ada ülkesi... % 69'u Budist olan ülkenin % 8'ini Müslümanlar oluşturuyor.

Birkaç ay önce kendisine emanet edilen kurban vekaletlerini yerine etirmek için Sri Lanka'ya gitti İnsan Vakfı. İnsan Vakfı kurban ekibi, ülkede geçirdikleri kısıtlı süre içerisinde hem kurbanları keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttılar hem de ülkedeki Müslüman kardeşlerimizin ihtiyaçları konusunda istişarelerde bulundular.

Ekibin belirlediği ihtiyaç üzerine İnsan Vakfı, Sri Lanka'da kısa süre içerisinde bir su kuyusu açtırdı.

Dört tarafı suyla çevrili bir ada ülkesi olmasına rağmen temiz suya ulaşmak konusunda sıkıntılar yaşanıyor Sri Lanka'da.
Hayırseverlerin katkılarıyla açtırılan kuyu Sri Lankalı Müslüman kardeşlerimize umut oldu. Bu dünyada yalnız olmadıklarını, hayırsever Türk milletinin desteğinin onlarla olduğunu biliyorlar.

Siz de suya hasret coğrafyalarda bir su kuyusu açılmasına, Müslüman kardeşlerimizin kana kana temiz su içmelerine destek olmak isterseniz bizimle irtibata geçebilirsiniz.

İlişkili Fotoğraflar

Su Kuyusu