Fatih Camii’nde Mısır İntifadasına Destek

İstanbul Fatih Camii’nde cuma nam.. - 14.08.2015

İstanbul Fatih Camii’nde Mısır Eylemi

Fatih Camii’nde Mısır İntifadasına Destek - HABERLER - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı | Anasayfaİstanbul Fatih Camii’nde cuma namazından sonra aralarında Özgür-Der, Mazlumder, İHH, Medeniyet Derneği, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Anadolu Platformu, Fatih Akıncıları Derneği, Akabe Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı ve Hikmet Vakfı’nın da bulunduğu kuruluşlar ; Mısır, Tunus ve Yemen’deki protestolara destek eylemi yaptı.

DİLİPAK’TAN TÜRK HALKINA DESTEK ÇAĞRISI

Binlerce kişiden oluşan gruba ilk olarak Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak konuşma yaptı.

Dilipak yaptığı konuşmada, Müslümanların, Tunus’ta, Cezayir’de, Yemen’de ve Mısır’da baskı altında bulunduğunu, Türkiye halkının onlara destek vermesi gerektiğini söyledi.

Dilipak buralarda yaşayan halkın kendini savunmak için ayaklandığını belirterek onlara gerekli desteklerin sağlanması çağrısında bulundu.

Yazar Dilipak, Türkiye hükümetine de seslenerek, hükümetin burada yaşananlara sessiz kalmaması gerektiğini belirtti.

ÖZGÜR-DER VE MAZLUM-DER DE ORADA

Dilipak’ın ardından söz alan Özgürder Genel Başkanı Rıdvan Kaya da, Tunus, Mısır ve Yemen’de yaşanan olaylara değinerek Türkiye halkından bölgeye sessiz kalmamasını istedi.

Kaya, bölge insanlarının özgürlükleri için mücadele ettiklerini belirterek onların bu haklı mücadelelerinde, onlara destek olunması çağrısında bulundu.

Rıdvan Kaya’nın ardından Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Cüneyt Sarıyaşar söz aldı.