HER ÇOCUK İÇİN MUTLULUK PROJESİ

İnsan Vakfı tarafından yürütülen "Her Çocuk İçin Mutluluk Projesi" sayesinde Suriyeli çocuklarımız hem Türkçe öğreniyor hem de çeşitli etkinlikler ile topluma kazandırılması sağlanıyor. - 2.01.2020

"Suriyeli çocukların 'Duygu ve İleşim' eğitimine ihtiyacı var!"

Son yılların en büyük insani krizini yaşıyoruz, Suriye’deki savaş 2011’den bu yana devam ediyor. Çocuklar kriz karşısında en ağır bedeli ödeyen ve en ağır yükü taşıyan kesim olmaya devam ediyor: eğitimleri, duygusal sağlıkları, hatta yaşamları bile risk altında.

Türkiye’de çoğu Suriyeli olmak üzere yaklaşık 4 milyon mülteci yaşıyor ve onların yaklaşık 1.74 milyonu çocuk. Ocak 2019 itibarıyla okula kayıtlı olan 645 bin çocuğa karşı, yaklaşık 400 bin çocuk hala okul dışında.

Suriyeli çocuklar için Türkçe eğitim dersi

"8 Hafta süren eğitim"

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencileri Sümeyye Kaleli, Fatma Çelik, Meltem Postlu, Elif Harmankaya 8 haftalık bir eğitim süreci gerçekleşti.

8 Hafta süren 'Duygu ve İetişim' eğitiminde pilot çalışma olarak 10 Suriyeli çocuğumuz faydalandı. Eğitimde çeşitli etkinlikler yapıldı. Proje kapsamındaki çocuklarımızla eğitimler düzenlendi.

"Ahmed: Öğretmen olmak istiyorum!..."

“Bu etkinlikten önce geleceği pek düşünmemiştim. Ama şimdi öğretmen olmak istiyorum” diye yanıtlıyor bizi küçük Ahmed. " Canım Sümeyye Hocam sizi çok seviyoruz. İnşallah gene birlikte kalırız." mesajı bırakmış öğretmenine...

Suriyeli çocuklar için Türkçe eğitim dersi

"Türkiye'deki Suriyeli Çocukların Eğitimleri Desteklenmeli"

İnsan Vakfı Müdürü Ercan Sarı, "Okul çağında bulunan çocukların sayısı ise 600.000 civarında. Bu çocuklar kayıp bir kuşak olma riski ile karşı karşıya bulunuyor. Okul çağındaki yaklaşık 400.000 Suriyeli çocuk eğitim imkanına ulaşamamaktadır.

'Her Çocuk İçin Mutluluk Projesi' çocukların eğitimi ve topluma kazandırılması için çok önemli bir proje olduğunu söyledi. Sarı, tüm yaş gruplarındaki Suriyeli çocukların eğitim imkanına kavuşturulması tüm çalışmaları yürütmekteyiz.

Projenin en güzel tarafı da kolay elde edemeyeceği bir imkana proje sayesinde çocuklarımız sahip olacaklar. Projemizin gençlerimize ve ülkemize ve milletimize faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

İlişkili Fotoğraflar