Su Kuyusu

Su Kuyusu - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı | Anasayfa

İnsan Vakfı, su kuyusu açılış faaliyetlerini Uganda bölgesinde yürütmektedir.

Birleşmiş Milletler verilerine göre Afrika’daki insanların %66’sı kurak ve yarı kurakyerlerde susuzluk problemi yaşıyor. Küresel ısınmada Afrika bölgesini giderek daha da etkiliyor. Uganda en kurak dönemlerini yaşıyor. Bu yüzden bölge halkının su ihtiyacını karşılamak için su kuyularının açılması gerekiyor.

Afrika Uganda ‘da kirli sulara bağlı kolera, tifo, dizanteri zatürre gibi hastalıklar yüzünden binlerce kişi ölüyor. İnsan Vakfı Su Kuyusu projeleriile bölgede su kuyuları açarak, bölge halkına temiz su imkanı sağlamaktayız.

Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik temiz su kaynaklarını tehdit etmektedir. Sağlıklı suya sahip olunmadığında kitlesel hastalıklar giderek artıyor. Temiz su kaynaklarının azalmaması için ciddi önlemler alınmaz ise insanlar daha büyük tehlikeler ile karşı karşıya kalacak.

Su kuyusu açma maliyetleri bölgelere ve kuyu tiplerine göre maliyetler değişkenlik gösteriyor. Afrika bölgesinde kuraklık yaşanması açılacak kuyuların daha derin olmasına neden oluyor. 100 metre derinlikten çıkarılacak, 6 tonluk su deposu ile dağıtımın sağlanacağı ve jeneratörle çıkarılacak.

Vakfımız su kuyusu açmak için, öncelikle en çok ihtiyaç olan bölgeyi belirliyor. Su, bulunduğu yerde insanlara hayat oluyor. Açlık ve kuraklıkla mücadeleeden ihtiyaç sahiplerine açılan su kuyuları hayat veriyor.

Ortalama kaç metrede su kuyusu açıyoruz? 50 ile 100 mt Kuyuları ortalama kaç günde açıyoruz? 90 ile 180 gün arası Kuyular günde ortalama kaç kişiye hizmet veriyor?

Desteklerinizle binlerce insan temiz içme suyuna kavuşacak. Su kuyusuna bağışlayacağınız sadaka-i cariye ile de öldükten sonra dahi amel defterinizinkapanmaması sağlanacak. Ne dersiniz?

Ben ne yapabilirim?

İnsan Vakfı'nın çalışmalarına sayfanın üst kısmından dilediğiniz miktarda destek olabilir veya,KUYU yazıp 1471'e 10 TL tutarında bir SMS ile destek olabilirsiniz.

Su Kuyusu
TL