Su Kuyusu

Su Kuyusu - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı | Anasayfa

İnsan Vakfı Su Kuyu Projesi

İnsan Vakfı, su kuyusu açılış faaliyetlerini Uganda, Çad ve Afganistan bölgesinde yürütmektedir.

Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik temiz su kaynaklarını tehdit etmektedir. Sağlıklı suya sahip olunmadığında kitlesel hastalıklar giderek artıyor. Temiz su kaynaklarının azalmaması için ciddi önlemler alınmaz ise insanlar daha büyük tehlikeler ile karşı karşıya kalacak.

Su kuyusu açma maliyetleri bölgelere ve kuyu tiplerine göre maliyetler değişkenlik gösteriyor. Afrika bölgesinde kuraklık yaşanması açılacak kuyuların daha derin olmasına neden oluyor. 100 metre derinlikten çıkarılacak, 6 tonluk su deposu ile dağıtımın sağlanacağı ve jeneratörle çıkarılacak.

Vakfımız su kuyusu açmak için, öncelikle en çok ihtiyaç olan bölgeyi belirliyor. Su, bulunduğu yerde insanlara hayat oluyor. Açlık ve kuraklıkla mücadeleeden ihtiyaç sahiplerine açılan su kuyuları hayat veriyor.

Ortalama kaç metrede su kuyusu açıyoruz? 50 ile 100 mt Kuyuları ortalama kaç günde açıyoruz? 90 ile 180 gün arası Kuyular günde ortalama kaç kişiye hizmet veriyor?

Desteklerinizle binlerce insan temiz içme suyuna kavuşacak. Su kuyusuna bağışlayacağınız sadaka-i cariye ile de öldükten sonra dahi amel defterinizinkapanmaması sağlanacak. Ne dersiniz?

ÇAD SU KUYUSU
AFGANİSTAN SU KUYUSU