Yetim

Yetim - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı | Anasayfa
YETİMLERE YARDIM

Yaklaşık 8 milyar olan dünya nüfusunun 2,2 milyarını çocuk nüfusundan oluşuyor. Çocuk nüfusunun 143 ila 210 milyonu ise maalesef yetim. Dünyanın farklı bölgelerinde gerçekleşen krizlerden ve zorluklardan en çok etkilenenler yeryüzünün en masum bireyleri olan çocuklar, şefkate ve ilgiye muhtaç yaşıyor.

Projenin İçeriği

Yetim Eğitim Destek Projesi, her türlü eğitim imkanlarından ve maddi imkansızlıklardan yoksun olan öksüz ve yetimlerin eğitimlerini sürdürebilmelerine imkan tanımak, öksüz ve yetimlerin kendi ülkelerinde, kendi toplumlarına aydın ve münevver bir insan olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır. Yoksulluktan ve imkansızlıktan dolayı eğitimine devam edemeyen veya zorlanan yetim ve öksüzlere sağlanan imkanlarla, eğitimlerinin devam ettirilmesi ve takip edilmesi hedeflenmektedir.

Projenin İçeriği

İlk etapta Türkiye’nin 81 ilinde yer alacak projemiz daha sonrası Filistin, Suriye Asya ve Afrika, ülkeler ilave edilerek 10.000 öksüz ve yetimin desteklenmesi hedeflenmektedir.

Neden Yetim Projesi?

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yapılan araştırmada; dünya genelinde 140 milyondan fazla çocuk savaş ve doğal afetler sebebiyle hayatlarını yetim ve öksüz olarak sürdürüyorlar. Sahipsiz vee savunmasız durumda olan yetimler, kendilerine destek bulamazlarsa organ mafyaları, insan tacirleri gibi şer odaklı güçlerin ağlarına düşebiliyorlar.

Yetim projesi; savaş, doğal afet, kaza ve hastalık gibi değişik sebeplerle annesini, babasını veyahut her ikisini de kaybetmiş, kendisine sahip çıkacak yakını bulunmayan, bulunsa dahi yardıma ihtiyacı olan çocuklara destek olma kapsamında düşünülmüş bir projedir. “Yetimler Size Emanet” sloganı çerçevesinde yürütülen bu çalışma ile yetimlere düzenli ve sürekli destek olunmaktadır.

Yetim - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı | Anasayfa
  • Yetimlere yardım
  • Yetimliğe neden olan koşullar
    Savaş, işgal, zulüm, doğal afet, çatışma, hastalık, bakımsızlık ve yoksulluk gibi nedenlerle ebeveynlerinden birini veya her ikisini kaybeden çocuklar, sahipsiz kalarak etraflarında oluşabilecek tüm tehdit ve tehlikelere karşı korumasız hale gelmektedir.
  • Yurt içinde ve yurt dışında milyonlarca yetim yardım bekliyor
    Doğuştan itibaren her çocuk temel yaşam hakkına, eğitim hakkına, sağlık desteği hakkına, barınma hakkına, fiziksel ve psikolojik sömürüye karşı korunma hakkına sahiptir. İnsan Vakfının yürüttüğü yetim çalışmaları, yetim çocukların kendi yaşıtları gibi normal şartlarda büyümesine ve yaşamasına fırsat sağlıyor. Ayrıca yetim ailelerini de destekleyerek, yetimlerin kendi yuvalarında yetişmeleri için gayret gösteriyor.
  • Yetimlere kardeş eli uzanıyor
    Yetimlerin yılın her vakti eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşıladığımız ve onların güvenli ortamlarda büyümelerine destek olduğumuz çalışmaları yürütebilmek adına bazı kategoriler oluşturarak çalışmalarımızı bu konulara göre şekillendirdik.
  • Yetim sponsorluk sistemi
    Bu sistemle bir kişi, aile, kurum, arkadaş grubu, sınıf veya okul bir yetime sponsor olabiliyor.  Aylık 150 TL bağışlayarak sponsoru olunan yetimine eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve barınma ihtiyaçlarına önemli katkılar sağlayabilirsiniz.
  • Türkiye yetim sponsorluğu
    Dünyanın pek çok bölgesinde olduğu gibi ülkemizde de yetim kalmış, yardıma muhtaç çocuklar var. Türkiye’nin her noktasına yardım elini uzatan İnsan Vakfına aylık 150 TL bağışta bulunarak bir yetim yavrumuza sahip çıkabilirsiniz.
  • Yetim desteği
    Yetim destekleme için yapılan tüm yardımlar yetim yardım havuzunda değerlendirilir. Bu havuzda toplanan bağışlar, yetimhane tadilatları, kütüphane veya yatakhane kurulması, sağlık hizmetleri, yetimlere yönelik sosyal etkinliklerin düzenlenmesi, bayramlık giysi alımları gibi projelerde kullanılır.
  • Yetim giydirme
    Özellikle kış aylarında, soğuğa karşı savunmasız kalmış çocuklara mont, kazak, bot, pantolon, çorap, eldiven, atkı, bere gibi kışlık ihtiyaçlarını karşılamak için giyim yardımında bulunabilirsiniz. Onları bu kış yeni ve sıcacık hediyelerle mutlu etmek için bizimle irtibata geçebilirsiniz.
GALERİ
  • Yetim - İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı | Anasayfa